lördag 26 februari 2011

A Hello Kitty cake!

Joanne som skulle ha tårtan ville ha ett mörkt underlag på tårtan men att själva Hello Kitty skulle vara prinsessaktig och att det skulle vara Hello Kittys runt om tårtan och då blev resultatet detta:


Tårtan som helhet.

Personally I think that there is a very lovely color of this cake that is filled with white chocolate and blueberry mousse. After I did Dad's cake, I got a taste of this with modeling, so it was natural for me to try modeling a Hello Kitty figure. Thought it went ok, the heavy favorite is the bouquet of roses she holds in her hand. I think that particular detail was very nice!  I have a penchant for " the canvas" which I think is very decorative when I add glitter to it and decorate it with beads. I think "the canvas" luxuries the impression on the cake. What do you think of " the canvas"?  At Joannes name, I have edible diamonds, very beautiful, I think - two large diamonds and a small diamond.
 
Tycker personligen att det blev en väldigt härlig färg på denna tårta som är fylld med vitchoklad och blåbärsmousse. Efter att jag gjorde pappas tårta  fick jag mersmak av det här med modellering, så då var det självklart för mig att försöka modellera en Hello Kitty figur. Tyckte det gick helt ok, den stora favoriten på henne är buketten med rosorna hon håller i handen. Tycker att just den detaljen blev jätte fint! Det är möjligt att jag tycker det pga. att det inte var planerat utan bara "blev till" under tiden jag modellerade.

När Joanne ville ha hello kittys på sidan av tårtan, funderade jag länge på hur jag skulle få det snyggt och jag tycker nog att det blev rätt bra, blommor emellan och inte allt för tätt gjorde att intrycket inte blev överflödigt, speciellt när jag hade olika färger på Kittys rosett. Jag har ju en förkärlek till "duken" som jag tycker blir så himla dekorativ när man glittrar till den och dekorerar den med pärlor, så den tycker jag verkligen "lyxar" till intrycket på tårtan väldigt vackert. Vad tycker ni om "duken"?

Vid Joannes namn har jag satt ätbara diamanter, mycket tjusigt tycker jag - två stora diamanter och en liten diamant.


Tårtan uppifrån.

Tårtan från sidan.


Varannan rosa och varannan gul rosett.
Närbild på kantdekoration.

Den vackra "duken" på tårtan.

14 kommentarer:

Susanna sa...

supertjusig!

Susanna sa...

supertjusig!

Sara sa...

Jätte fin Hello Kitty tårta :-) fick du inspiration från Maria från Marias baksida vad gäller kjolen? Förstår varför för den var väldigt söt och din variant blev även den sååå himla gullig.
Hade du utstickare till Kittysarna på sidan?
Jag tror Joanne var enormt nöjd med denna tårta :-)

Maria sa...

Jättesöt liten Hello Kitty! Själv så gillar jag skarpt att göra HK och att titta på andras :-)

Fina färger också.

sara sa...

Jätte fin!

Ida J sa...

Jag är jätteimponerad av dina tårtor! Åh jag önskar att jag också vore så duktig!! Keep up the good work tjejen!!

Susanne sa...

Tack så mycket för era fina kommentarer! Blir verkligen jätte glad! :0)

Sara: Kjolen fick jag inspiration ifrån denna sida: http://www.kakburken.se/bakakaka/juli2007/ Jo det stämmer bra att Hello Kitty´sarna på sidan är gjorda med en utstickare, som jag köpte på tårtdecor. Hittar inte igen den så jag kan tyvärr inte länka till den. Och sen målade jag dem med pastafärg. Jo hon blev väldigt nöjd :0) Hennes betyg var: "Världens finaste och extremt god!" Så jag blev oerhört glad över att hon gillade den så mycket! :0)

Maria: Jo, jag gillade oxå färgerna väldigt mycket. Färgen på locket kommet definitivt att användas igen :0)

Ida: Dina ord betyder väldigt mycket för mig - TACK!

sara sa...

Tack för din fina kommentar!
Sånt stäker självförtroendet =)

Marina sa...

Supersnygg! Och lite annorlunda mot alla andra Hello Kitty-tårtor. Jättecool färg!

Carola sa...

Jätte snygg och elegant tårta. Älskar täcket... Du har verkligen lyckats att få det till en vuxen hello kitty tåtar..

Tack Susanne för din kommentar på min doptårta till william. Vingarna har jag gjort med hjälp av en silicon form från First imperssion. Finns inte i Sverige utan man får beställa från USA el England,

Helena Ljunggren sa...

Nämen så söt tårta!

Susanne sa...

Tack så mycket för era kommentarer! :0)

Anonym sa...

Vilken fin tårta Joanne fick :) hon måste ha varit super nöjd hon oxå:) / Marie

Stoffe sa...

OMG superfin tårta!
Den är så fin att det skulle "svida" att göra bitar av den.. :O