söndag 6 februari 2011

En Boxningstårta/A Boxing Cake.


En tårta med en boxningsring där en pågående match pågår! :0)


A princess cake for my dad who has turned 60. My father has been very good at boxing in his younger days, so boxing was a suitable theme for the cake. This cake was a big challenge because it´s the first time that I modeling two figures on a cake. The cake illustrates a boxing match which dad wins. The brown-haired, will illustrate my father, who is happy while the yellow is an opponent who is sad beacuse my father get a good hit on him.

En prinsesstårta till min pappa som har fyllt 60 år. Stort Grattis Pappa!
Pappa har varit väldigt duktig på att boxas i sin yngre dar, så när jag frågade mamma vilket tema hon tyckte vi skulle ha på tårtan, så svarade hon - Boxning! Min sambo brukar alltid kalla pappa - "BoxarHasse" så det var ett givet val att skriva på tårtan. Denna tårta var en stor utmaning eftersom jag hade bestämt mig för att modellera två gubbar som boxas i en boxningsring. Vilket är mina två första gubbar som jag någonsin modellerat faktiskt och det var inte det lättaste. Övning ger färdighet förhoppningsvis! Den brunhåriga ska illustrera pappa, han är glad medan den gula är en motståndare som är ledsen som ni ser på en av närbilderna för att pappa får in en riktig full träff. Tårtan ska alltså symbolisera en boxningsmatch som pappa vinner. :0)

Tårtan var lite svår att fånga på bild eftersom för att få med hela tårtan var man tvungen att ta en bild uppifrån men då missade man själva boxningsmatchen. Här nedanför ser ni tårtan i några olika vinklar:

Motståndaren som inte är vidare glad
över att "pappa" vinner över honom.


Tårtan från sidan.
Tårtan uppifrån.

Boxningsmatch.
12 kommentarer:

MMCakeDesign sa...

Snyggt modellerat! Fantastisk tårta. Tror inte att det med måne och flickan po min blogg var svårare en boxningsring omkring. Jag redan skrev ett svar under din komentar, och just nu undrar jag hur du gjorde att den vita inte gick sönder. Imponerande!

Bakverk och Fikastunder sa...

Underbar! Härligt att det är lite action på tårtan, man kan känna fighten :-)

Ulla Wikman sa...

Toppenfin tårta! Kram mamma

Mari sa...

Jättesöt tårta!

Sara sa...

Jätte fint modellerat Susanne. Vad har du använt, är det bara sockerpasta eller har du även använt något annat material? :-)

Susanna sa...

Men gud så fint!! och inte skulle man då kunnat tro att det är första gången du modellerar! Riktigt bra jobbat!!

Susanne sa...

Tack så mycket för era fina kommentarer! :0) Blir lite extra glad över kommentarena eftersom det är min första tårta med figurmodellering på :0)

Mari Milo: Jag lät den torka och sen satte jag dit den med kristyr och hoppades ;) Men det gick vägen, den klarade även en bilresa på några mil så, det gick bra!

Sara: Eftersom det är första gången jag modellerar så provade jag mig fram och använde det mesta :0) Både sockerpasta, modelleringspasta och gumpaste. :0)

jenny sa...

Vilken underbar tårta!

Hanna - Bakfnatt sa...

Jättefint modellerat! Kul att få läsa lite om vad som händer på tårtan också =)

Susanne sa...

Jenny och Hanna: TACK!

chanette med söner sa...

grymt cool..

Marsipan Freak sa...

Men herregud, dina första modellerade gubbar?? Skulle jag aldrig trott! Du har verkligen talang för detta :) Fortsätt så, så kommer du gå långt :)