lördag 2 april 2011

Äppelmuffins med kanel och Chokladmuffins med kola.

I helgen valde jag att bjuda på mina två absolut favorit muffins när jag stod i köket på Servir, vilka är Äppelmuffins med Kanel och Chokladmuffins med Dumle. Som tillbehör gjorde vi Vitchokladmousse som vi sen krossade Daim i  som var och en kunde själv bestämma om de ville ha på sin muffins. Chokladmuffisen och vitchokladen var en stor favorit tillsammans! 

 Här kommer recepten: 

  Äppelmuffins med kanel 12 st.

Ingredienser: 
100g smör eller margarin
¾ dl mjölk
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
1 ½ dl äppelmos

Garnering:
1 msk mald kanel
2 msk strösocker
Tillbehör:
Muffinsformar eller muffinsplåt

Så här gör man:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ pappers formar på en bakplåt eller i en muffinsform.
2. Smält matfett och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt men låt det inte koka.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjölet med bakpulver, vaniljsockret och potatis mjöl och tillsätt växelvis med mjöl blandningen i äggsmeten.
4. Fyll pappers formarna till ¾ med smet. Spritsa äppelmos i varje muffins.
5. Blanda kanel och socker tillsammans och strö blandningen över muffinsen.
6. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 10-12 minuter.



  Chokladmuffins med kola 12 st.

Ingredienser:
100g smör eller margarin
1 dl mjölk
2 ägg
1½ dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vanilj socker
1 msk potatismjöl
24 sega choklad kolor t.ex. Dumle

Garnering:
2 Daim
1 dl florsocker med chokladsmak
1-2 msk vatten

Tillbehör:
Muffinsformar eller muffinsplåt

Så här gör man:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ pappers formar på en bakplåt.
2. Smält matfett och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt men låt det inte koka.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver, kakao, vaniljsocker och potatis mjöl och tillsätt växelvis med mjöl blandningen i äggsmeten.
4. Fyll pappers formarna till ¾ med smet. Tryck ner 2 kolor i varje form.
5. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter, om du väljer att göra lite större muffins så behöver de cirka 15 minuter för att bli genom gräddade.
6. Låt muffinsen svalna. Krossa daimen. Rör ihop choklad florsockret med vatten. Glasera muffinsen med florsockerblandningen och häll over krossad daim.




        Vitchokladmousse med Daim.

3 dl Grädde
180 g Vitchoklad

Värm grädden i en kastrull, smält ner den vitchokladen tills den har smält helt. Sen ställer du den i minst 6 h i kylen och vispar upp den som vanlig grädde. Sen hackar du Daimen i bitar och strör ner den i vitchokladmoussen och rör om. Klart!


5 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Vilka härliga muffins :-)

Sara sa...

Vad roligt att du får stå i testköket. Det måste vara jätte kul att så många smakar det du bakat. Muffinsarna verkar jätte
Mumsiga

bagerskan sa...

Du har väl inte missat chansen att vinna ett av två härliga cupcake-sett i min blogg, idag är sista chansen!

Kram Karin
www.bagerskan.se

Anonym sa...

Hej gumman!! Har inte hunnit komma förbi i helgen har jobbat och jobbat :/ ser på bilderna att jag missat något väldigt mumsigt :) men får väl komma förbi på en fika hemma hos dig då jag har tid ;) Kraaaam Marie

Julia sa...

Nä, tror nog 6 kg till räcker faktiskt :-)

Åh, jag vill verkligen beställa tårtor av dig i år när Gabriel fyller år men det blir ju så knepigt när vi bor i olika städer. Han fyller ju som år när det är den värsta sommarvärmen och tårtor kanske inte klarar så mycket?

Kram