måndag 29 november 2010

Elefant-Tårta.


Denna tårta dekorerade jag med min första modelleringselefant som ni kan se närmare på i mitt förra inlägget om ni vill. Tåran är fylld med After Eight fluff och Päronmousse och täckt med sockerpasta med smak av vitchoklad. Tårtan är dekorerad med ett ej ätbar strassband runt om den. Ett sådan går att finna på ställen där de säljer sidenband. Tyckte det gick jätte bra ihop med själva kantdekorationen jag valde att göra på tårtan.


Denna tårta är speciell på det sättet att det är första tårtan jag provar att täcka guldrondellen med sockerpasta + text och lite dekorationer. Jag tycker personlingen att det blev riktigt snyggt, vad tycker ni?


Som kantdekoration har jag använt mig av verktyget Quilting Diamond och dekorerat med pärlor i mönstret.


Vad tycker ni om tårtan?


8 kommentarer:

Cuddlecake sa...

Det var en jätte söt tårta :-D har sett det där quiltmönstret på flera tårtor nu och känner mig väldigt sugen på att använda det på en tårta jag med, så jag tar nog en sida ur din bok och testar det framöver :-D

sockerrus sa...

Vilken söt tårta! =)

sv: Haha jag antar att smaken är väldigt olika... Jag brukar nämligen använda Ballinas ;-) Glömde skriva det ser jag. Själv är jag inte så förtjust i SP överhuvud taget men gillar att det inte är gelatin i PMEs, smakmässigt vet jag inte riktigt vad jag tycker. Måste nog prova båda samtidigt =)

olivia sa...

gud vad fina! jätterolig läsning! :D

johanna sa...

Den är sjuuukt fin!! Ser riktigt smarrig ut ;P
//
http://johannathesinger.bloggplatsen.se

Maria sa...

Vad söt den blev! Gillar mycket att du dekorerat ut på brickan också, ser proffsigt ut.

Susanna sa...

Tycker den är supersöt!! och de blir faktiskt fint med att täcka rondellen med SP!

sockerrus sa...

sv: Har inte testat att använd den till en hel tårta, det skulle jag vilja göra för att jämföra. När jag skulle beställa var den tyvärr slut, så det blev inget test denna gång.
Jag har gjort en kon och sedan klippt med sax runt, runt tills den ser ut som en liten gran =)

Ingela sa...

Hej igen! Jag hittade att boken av Calle Widell tydligen finns på biblioteket! 7 ex i Sverige så gå in på ditt bibliotek och beställ den så kan de ta låna in den från närmsta bibliotek. Lycka till! Vill gärna veta om det gick bra.